Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe het water met de gist en de suiker in een maatbeker, roer even door en laat het mengsel 30 min staan.

  2. 242fc6d211788b31c9ff505e8b983dafe72858d0dc68baabf9fc70893a803884.jpg

    Meng de bloem met het zout in de kom van de keukenrobot met de deeghaak. Giet het gistwater erbij en kneed in 5 tot 10 min tot een elastisch deeg. Laat het deeg in de kom en afgedekt met een propere handdoek 1 u rijzen op een warme plek, tot het in volume verdubbeld is.

  3. Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke delen.

  4. fcf088f2ebe9f0a3278aa272363115de7bdcfbee8261ce6fec43a9de1dfa3ecc.jpg dc8c5cec21c9ea85376acc2dba4aca146398a20f5bf5a2d65cf8719404cd5d32.jpg

    Vorm elk stuk tot een bolletje, leg op een bakplaat en laat 20 min rijzen.

  5. cc7a1f628be43a3425dd3f299667a07070c9cd6cc83ee475fec8a6428adf696c.jpg f2d3a64825e177bdf9e630d5ba822dc78c60013048de835e6570e9133ceca4d1.jpg

    Bestrijk de broodjes rondom met de olie en duw ze daarna wat platter.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Bak de broodjes op de rooster in de voorverwarmde oven gedurende ± 10 min tot ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.