Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe het water met de gist en de suiker in een maatbeker, roer even door en laat het mengsel 30 min staan.

  2. 242fc6d211788b31c9ff505e8b983dafe72858d0dc68baabf9fc70893a803884.jpg

    Meng de bloem met het zout in de kom van de keukenrobot met de deeghaak. Giet het gistwater erbij en kneed in 5 tot 10 min tot een elastisch deeg. Laat het deeg in de kom en afgedekt met een propere handdoek 1 u rijzen op een warme plek, tot het in volume verdubbeld is.

  3. Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke delen.

  4. dc8c5cec21c9ea85376acc2dba4aca146398a20f5bf5a2d65cf8719404cd5d32.jpg fcf088f2ebe9f0a3278aa272363115de7bdcfbee8261ce6fec43a9de1dfa3ecc.jpg

    Vorm elk stuk tot een bolletje, leg op een bakplaat en laat 20 min rijzen.

  5. f2d3a64825e177bdf9e630d5ba822dc78c60013048de835e6570e9133ceca4d1.jpg cc7a1f628be43a3425dd3f299667a07070c9cd6cc83ee475fec8a6428adf696c.jpg

    Bestrijk de broodjes rondom met de olie en duw ze daarna wat platter.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Bak de broodjes op de rooster in de voorverwarmde oven gedurende ± 10 min tot ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.