Zuid-Afrikaanse roosterkoek

Kookgerei
Keukenrobot (1)
Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe het water met de gist en de suiker in een maatbeker, roer even door en laat het mengsel 30 min staan.
-
Meng de bloem met het zout in de kom van de keukenrobot met de deeghaak. Giet het gistwater erbij en kneed in 5 tot 10 min tot een elastisch deeg. Laat het deeg in de kom en afgedekt met een propere handdoek 1 u rijzen op een warme plek, tot het in volume verdubbeld is.
-
Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke delen.
-
Vorm elk stuk tot een bolletje, leg op een bakplaat en laat 20 min rijzen.
-
Bestrijk de broodjes rondom met de olie en duw ze daarna wat platter.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bak de broodjes op de rooster in de voorverwarmde oven gedurende ± 10 min tot ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.