Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien, snij ze eerst middendoor en daarna in fijne halve ringen.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Pel de look en snipper fijn. Hak de tomaten fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een pan en roerbak de uien en paprika’s tot ze zacht zijn. Voeg look, pilipili, zout en paprikapoeder toe en laat even meebakken.
-
Schep de gehakte tomaten en tomatenpuree erdoor en roerbak. Blus met fond en laat op een laag vuur rustig sudderen en inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Wrijf je handen in met olijfolie en verdeel het vlees in4. Rol 4 mooie ballen (250 g per stuk) en druk plat tot een burger.
-
Snij de broodjes horizontaal doormidden en rooster de snijvlakken kort krokant op de BBQ.
-
Bestrooi de burgers vlak voor ze op de BBQ gaan met versgemalen zwarte peper en zout. Gril ze 4 min aan elke kant. Haal van de BBQ en laat enkele min rusten.
-
Stel de broodjes samen
Beleg een broodje met een burger, wat van de paprikastoof, zure room en basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven