Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
Meng de verschillende specerijen met de zonnebloemolie in een kom.
-
Snij de lamsfilet in blokjes van 2,5 cm en de kip in stukjes van 1,5 cm. De kleine stukjes kip worden op die manier volledig gaar, terwijl de grotere stukken lamsvlees mooi rosé blijven.
-
Pel de uien en snij elke ui in 6 partjes.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukken van 2,5 cm.
-
Schep het vlees, de ui en de paprika door de marinade. Dek af en laat minstens 1 u rusten.
-
Mangosalsa
Pel de rode ui en snipper fijn.
-
Schil de mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe samen met de uisnippers in een kom.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen, ook het stevige groene gedeelte. Schep samen met het limoensap en de -zeste door de mangoblokjes.
-
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in stukjes. Voeg bij de mangosalsa en kruid met peper en zout.
-
Snipper de korianderblaadjes fijn en schep door de mangosalsa.
-
Steek lamsblokjes, uipartjes, paprika- en kipstukjes afwisselend op satéstokjes. Begin en eindig met een abrikoos.
-
Bereid de BBQ voor op direct grillen en verhit tot 200°C. Gril de sosaties goudbruin en gaar in 10 min.
-
Serveer met de mangosalsa.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven