Vis op de BBQ
Fan van klassieke zalm op de BBQ, sappige gegrilde gamba’s of een smaakvolle vispapillot? Variëren met vis op de BBQ was nog nooit zo lekker en eenvoudig! Hoeveel vis voorzie je per persoon? En hoelang moet je vis grillen? We helpen je met een heleboel handige tips en visrecepten om van jouw barbecue een culinair succes te maken.
Tips voor een geslaagde BBQ met vis
Met deze slimme barbecuetips grill je moeiteloos vis zoals een echte chef. Ontdek hoe je vis best bakt, hoeveel je nodig hebt? In welke volgorde je alles op de grill legt en meer.
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Visliefhebbers komen ook aan hun trekken op een BBQ: enkele tips.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
- Groenten
De kolen gloeien, maar wat leg je als eerste op de barbecue?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Recepten met vis op de barbecue
Gegrilde zalm, tonijnsteak, forel in papillot of een spiesje van kabeljauw? Ontdek onze favoriete visrecepten voor op de barbecue.
Recepten met schaal- en schelpdieren op de barbecue
Niet alleen vis, maar ook zeevruchten horen thuis op je barbecue. Van sappige gamba’s en scampi’s tot mosselen: ontdek hier onze recepten.
Welke vis kan ik op de BBQ leggen?
- Stevige vissoorten kan je makkelijk rechtstreeks op de barbecue grillen. Kies voor soorten als zalm, forel, zeebaars, lotte, rode poon of zeewolf.
- Een vis met een minder stevige structuur, zoals kabeljauw, valt makkelijk uit elkaar. Om te voorkomen dat je lekker stukje vis tussen de kolen verdwijnt, steek je een zachte vis het best een papillot.
- Met schaal- en schelpdieren maak je je barbecue verrassend en feestelijk. Mosselen in een papillot, scampi's op een brochette, verse oesters, gamba's, vongole en zelfs coquilles. Probeer het zeker eens uit.