Zeevruchten op de barbecue

Zeevruchten op de barbecue

Allergenen

Schaaldieren en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de diepgevroren zeevruchten tijdig ontdooien. Spoel de mosselen grondig.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de peterselie en snipper eveneens fijn. Hak de rozemarijn en laurier fijn.

  3. Leg de zeevruchten op een grote schaal. Strooi de ui, peterselie, rozemarijn en laurier erover. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid goed met peper en zout. Dek af met huishoudfolie en laat 2 u marineren op een koele plaats.

  4. Snij de courgette, aubergine, venkel en paprika in schijven van 1 cm dikte. Leg in een grote kom. Leg de BBQ-tomaatjes en lente-ui op een aluminiumschotel . Kruid goed met peper, zout en Provençaalse kruiden. Besprenkel met de overige olijfolie en meng alles goed onder elkaar.

  5. Grillen: schik de groenten op de rooster en laat deze beetgaar grillen. Plaats het aluminiumschoteltje met BBQ-tomaatjes op de grill. Als deze klaar zijn, zet de grill op de hoogste stand en sluit de barbecue af met het deksel. Zo blijven de groenten warm zonder te verschroeien.

  6. Gril de gemarineerde zeevruchten tegelijkertijd. Gril de mosselen als laatste, met het deksel op de barbecue tot ze open gaan (± 8 min).

  7. Schik de gegrilde zeevruchten in het midden van de borden met daarrond de gegrilde groenten.

  8. Werk eventueel af met nog wat rozemarijn en laurier.Tip: gebruik twee barbecues, zo kan je alles tegelijkertijd klaarmaken.