Scampibrochette met gegrilde groenten en opgevulde aardappel

4Schaal-/Schelpdieren120minPrint
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • Boni Selection olijfolie
  • 1 el verse tijm
  • 1 el rozemarijn
  • ¼ kl grof zeezout
  • 24 gepelde scampi’s
  • 2 teentjes look
  • sap en zeste van 1 biocitroen
  • 2 el peterselie
  • ¼ kl paprikapoeder
  • 4 grote aardappelen
  • 4 el lookboter
Recept

1. Pel de teentjes look. Pers de look en meng met 4 el olijfolie, de zeste en het sap van 1 citroen, paprikapoeder en peterselie.
2. Marineer de scampi’s 15 min in deze marinade in de frigo.
3. Verwarm de oven voor op 190°C.
4. Pel de rode ui. Reinig de venkel. Snij de aubergine, courgette, venkel en rode ui in dikke ringen en leg in een ovenschotel.
5. Meng de groenten met het zeezout, tijm en laurier en overgiet royaal met olijfolie.
6. Bak de groenten ± 1 u beetgaar in de voorverwarmde oven op 190°C.
7. Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Kook ze in hun geheel gaar in gezouten water.
8. Snij de aardappelen in twee en leg ze in een vuurvaste schotel. Leg op elk stukje aardappel een schijfje lookboter en plaats in de oven op 160°C. Haal de aardappelen uit de oven als de boter gesmolten is.
9. Prik de gemarineerde scampi’s op de prikkers en bak in een grillpan of op de barbecue. Kruid met peper en zout.
10. Serveer met de gebakken groenten en de warme aardappelen.

< naar recepten