Scampibrochette met exotische salade

Scampibrochette met exotische salade

Allergenen

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de scampi’s ontdooien. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Marinade: giet een bodem olijfolie in een kom. Pel het teentje look en duw door de lookpers in de olijfolie. Kruid met peper, zout, kerrie- en paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper. Meng goed en voeg de scampi’s toe. Zet voor minstens 1 u in de koelkast. Meng regelmatig.

  3. Verwijder de steelaanzet van de paprika en snij in Verwijder de zaadlijsten en snij de helft van de paprika in fijne reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Zet net onder water en laat kort garen. Giet af en laat uitlekken.

  4. Snij 2 dikke schijven van de ananas, verwijder de schil en snij in dobbelstenen. Verwijder het harde middelste gedeelte.

  5. Schil de mango en snij ½ mango in gelijke stukjes. Meng onder de ananasblokjes.

  6. Haal de scampi’s uit de marinade en steek ze per 5 op een brochettestok.

  7. Gril de scampibrochettes gaar en goudbruin tussen de grill.

  8. Schik de sla op een bord. Verdeel de ananas-, mango- en paprikastukjes erover. Werk de salade af met de vinaigrette. Leg er twee brochettes bovenop.