Hapje met mangosalsa en scampibrochette

4Schaal-/Schelpdieren120minPrint
Ingrediënten
  • 8 scampi’s
  • 1 el country potatoeskruiden
  • 15 g tomatenpuree
  • 2 el Boni Selection vloeibare honing
  • 1 teentje look
  • 125 g bestomaten
  • 80 g mango
  • 2 lente-uitjes
  • ¼ rode chilipeper
  • ¼ bakje tuinkers
  • 1 kl wittewijnazijn
  • Boni Selection zonnebloemolie
Recept
  1. Pel de look en pers fijn.
  2. Meng de look, country potatoes-kruiden, tomatenpuree en honing met 2 el zonnebloemolie.
  3. Roer de scampi’s erdoor en laat min. 2 u in de koelkast marineren (1 nacht mag ook).
  4. Laat de prikkers 30 min weken in water.
  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.
  6. Snij de bestomaten in 4. Schil de mango en snij in fijne blokjes.
  7. Snipper het wit van de lente-uitjes fijn.
  8. Meng de chilipeper, bestomaten, mangoblokjes en lenteui met de witte wijnazijn en 1 kl zonnebloemolie. Kruid met zout.
  9. Verdeel de mangosalsa over de glaasjes. Werk af met wat tuinkers.
  10. Wrijf met keukenpapier de marinade van de scampi’s en smeer ze in met zonnebloemolie. Prik 2 scampi’s op elke prikker.
  11. Bak de scampi’s 30 sec aan elke kant op een warme barbecue.
  12. Werk de glaasjes ermee af.
< naar recepten