Tags

Gamba en scampi op de BBQ

Scampi en gamba’s op de BBQ zijn feestelijk, zomers en altijd lekker. Ga snel aan de slag met onze tips of ontdek onze heerlijke BBQ-recepten!

Welke gamba’s gebruik je op de BBQ?

Ongepelde bevroren gamba’s of hele tijgergarnalen zijn geschikt voor de BBQ. Maak deze laatste schoon door het darmkanaal en de kop te verwijderen. Daarna kan je ze marineren.

Scampi op de BBQ

Scampi zijn lekker als voor- of hoofdgerecht of als hapje. Maak ze ook eens klaar als brochette en gebruik een lekkere marinade of zelfgemaakte zoete chilisaus. Een goede marinade heeft iets zuurs (bv. citroen), iets zoets (bv. honing) en iets vettigs (bv. olijfolie). Ook lekker: saltimbocca van scampi’s met salie en ham.

Kook 7 Special (2).jpg

Gamba’s op de BBQ

Gamba’s kan je als voor- of hoofdgerecht serveren, bij de lunch of op spiesjes als snack. Gegrilde gamba’s op de BBQ hebben nog meer smaak en zijn superlekker:

  1. Zorg dat je grillplaat, BBQ, grill- of braadpan goed heet is.
  2. Haal de gamba’s uit de marinade en leg ze op een schaal. Hou de marinade bij de hand.
  3. Leg de gamba’s op de plaat, barbecue of pan en gril 2 min. aan elke kant.
  4. Voeg eventueel nog wat marinade toe.
  5. Doe de gamba’s in een schaal en werk af met wat citroensap en peterselie.

Hoe marineer je gamba’s?

Gamba’s marineer je best een paar uur of een dag op voorhand. Hoe langer ze kunnen marineren, hoe meer smaak ze krijgen! De marinade kan je maken met ingrediënten die je thuis hebt liggen: enkele teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout, chilivlokken, wat fijngesneden peterselie en zeste van een citroen.

BBQ-recepten met gamba’s

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan onze recepten met gamba’s op de BBQ eens uit! Of check nog meer recepten voor vis op de BBQ.