Satay van gamba’s met ananas en kokos

Allergenen

Schaaldieren , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Meng de sriracha met de ketjap manis en schep de gamba’s erdoor. Laat 2 u rusten op kamertemperatuur.

  2. Week de satéstokjes minstens 30 min in water.

  3. Saus

    Giet de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm op een laag vuur. Roer de ketjap manis en pilipili erdoor. Pel en pers de look en voeg samen met de pindakaas, kurkuma en gember bij de kokosmelk. Roer door en haal van het vuur. Mix in de blender en breng op smaak met een kneepje limoensap. Voeg water toe wanneer de saus te dik is en kruid met pilipili en zout. Hou de saus warm.

  4. Rijg de gamba’s aan satéstokjes. Snij de ananas in plakken of stukken en haal ze door de rest van de marinade.

  5. Gril de gamba’s en ananas gaar in 1 min aan elke kant, onder deksel. Bestrooi met gemalen kokos en serveer met de saus, de rest van de limoen en wat extra sriracha.