Parelhoen met kokos en ananas

Parelhoen met kokos en ananas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt een klont boter in een ruime, gietijzeren pot.

  2. Kruid de parelhoen met peper en zout en braad hem rondom mooi goudbruin.

  3. Draai het vuur lager en zet het deksel op de pot.

  4. Plet de look, verwijder de pel en voeg bij het vlees.

  5. Snij de chilipepers in kleine stukjes, verwijder ½ van de zaadjes als je het niet te pikant wil, en voeg bij het vlees.

  6. Laat 45 min onder deksel garen. Draai de parelhoen regelmatig om.

  7. Snij de lente-ui fijn.

  8. Laat de ananas uitlekken.

  9. Pluk de blaadjes van de koriander en snij de steeltjes fijn.

  10. Haal de gare parelhoen uit de pot en leg op een serveerschaal.

  11. Roerbak de spekreepjes in het braadvocht. Blus met witte wijn en laat even uitdampen.

  12. Overgiet met gevogeltefond en roer het aanbaksel los.

  13. Voeg de ananasblokjes, lente-ui, koriandersteeltjes en kokosmelk toe en laat even opkoken.

  14. Breng op smaak met peper en zout.

  15. Giet de saus over de parelhoen, bestrooi met korianderblaadjes en serveer.