Hoelang moet kip of ander gevogelte bakken op de BBQ?

Hoelang moet kip of ander gevogelte bakken op de BBQ?

Kip, eend of kalkoen zijn verrassend lekker op de barbecue. Benieuwd hoe je kip sappig en origineel kan bereiden? Ontdek hier onze tips en weetjes over hoe je gevogelte op de rooster bereidt.

Hoelang moet je kip of kalkoen bakken op de BBQ?

Voor een klein stuk zoals balletjes en brochettes moet je een 3-tal minuten voorzien. Een filet zal in ongeveer 5 à 8 minuten gaar zijn en een papillot zal na 10 minuten klaar zijn. Deze gaartijden zijn natuurlijk maar richtlijnen, want barbecueën is geen exacte wetenschap. Om te zien of je kipfilet gaar is, moet je ‘m niet meteen opensnijden. Je kan ook even in de kip prikken: als er helder sap uitkomt, is ze klaar.

Hoe gevogelte sappig bereiden op de barbecue?

Net zoals bij vlees kan je een groot stuk kip best even langs de buitenkant toeschroeien om het vervolgens aan de binnenkant op een zacht vuur te laten garen. Een handige manier om kip lekker sappig te laten garen is in een papillot, gevuld met wat (kokos)melk, een bouillon, bier of wijn. Door het beste van twee werelden te combineren krijg je een lekker sappig stuk vlees dat ook nog eens heerlijk naar de barbecuekruiden smaakt.

Hoe gevogelte sappig bereiden op de barbecue?

Zin in iets anders op de barbecue? Ontdek onze BBQ-recepten.

Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel