Kipbrochette met ananas en zoete aardappel

Kipbrochette met ananas en zoete aardappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de chilipeper fijn. Reinig de lente-uitjes en snipper fijn. Pers de sinaasappelen. Schil de gember en rasp fijn. Pel de teentjes look en duw door de lookpers.

  2. Sinaasappelsaus: breng het sinaasappelsap met de sojasaus, rietsuiker, geraspte gember, geperste look, fijngesnipperde lente-ui, chilipeper, kaneelpoeder en ahornsiroop aan de kook. Roer tot de suiker en ahornsiroop zijn opgelost. Laat de saus enkele minuten trekken. Breng op smaak met limoensap. Bind de saus met maïszetmeel. Voeg de zeste toe.

  3. Schil de ananas en zoete aardappelen. Snij van 1 zoete aardappel met een dunschiller chips. Bak ze in olijfolie tot krokante chips.

  4. Snij de kipfilets, ananas en de andere zoete aardappelen in blokjes van 2,5 tot 3 cm.

  5. Schuif de blokjes op de satéstokjes, die je eerst 15 minuten geweekt hebt in koud water. Start met de zoete aardappel, dan de kip en daarna de ananas. Versier met wat blaadjes platte peterselie. Herhaal dit tot alle stokjes gevuld zijn.

  6. Strijk de sinaasappelsaus over de satés. Serveer de rest van de sinaasappelsaus er in een kommetje bij. Bak de brochettes gaar op de barbecue.

  7. Currysaus: pel de sjalot en snipper fijn. Fruit ze in olijfolie in een pan. Voeg het currypoeder toe en giet de kokosmelk erover. Laat de saus inkoken. Bind, indien nodig, met nog een beetje maïszetmeel.