Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Draai de bol look in aluminiumfolie en leg aan de zijkant van de BBQ-rooster. Laat garen tot je voelt dat hij zacht is geworden.

  2. Pel de look, duw de lookteentjes uit in een mengkom, voeg de olijfolie en oregano toe en mix glad.

  3. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Bewaar in de koelkast.

  4. Pel de gamba’s, maar laat de kop en staart eraan. Kruid de gamba’s met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Smeer rijkelijk in met de lookolie en laat 1 u marineren.

  5. Snij het stokbrood in stukken en kleur goudbruin op de BBQ. Besmeer met de lookolie en beleg met wat geraspte mozzarella.

  6. Aioli

    Maak een klassieke mayonaise door de eidooier met de mosterd en azijn te mixen met de lookolie. Kruid met peper en zout. Werk af met wat saffraan.

  7. Leg de gamba’s tussen de visgrill en gril ze op een matig warme BBQ.

  8. Leg de lookbroodjes aan de rand van de BBQ-rooster, zodat de mozzarella lichtjes smelt.

  9. Serveer de gamba’s met de aioli en kaasbroodjes en werk af met citroensap en versnipperde peterselie.