Grand aïoli

6Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 750 g roodbaarsfilet
  • 500 g nieuwe aardappeltjes
  • 12 kwarteleitjes
  • 500 g groene boontjes
  • 8 jonge wortelen
  • 1 stevige courgette
  • 250 g tapastomaatjes
  • 1 bosje radijsjes
  • 250 g broccolini
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 tenen look
  • 2 eidooiers op kamertemperatuur
  • 4 à 5 dl plantaardige olie of zachte olijfolie
  • 1 citroen
Recept

1. Pel de teentjes look, snij ze in de lengte middendoor en verwijder de kern.
2. Aïoli: pers de look boven een kom en voeg eidooiers, peper en zout toe. Mix tot het mengsel bleker wordt. Mix verder terwijl je beetje bij beetje de olie toevoegt en je een stevige mayonaise krijgt. Kruid met peper, zout en citroensap.
3. Kook de kwarteleitjes hard in 4 min.
4. Kuis de boontjes, schil de wortelen en snij ze in de lengte in 4.
5. Boen de aardappeltjes schoon. Snij de courgette in staafjes.
6. Breng een pot met gezouten water en het kruidentuiltje aan de kook. Voeg de aardappelen, boontjes en wortelen toe en kook beetgaar.
7. Voeg op het einde de courgette en broccolini toe. Haal uit de pot met een schuimspaan en laat uitlekken.
8. Zet het vuur lager en pocheer de vis kort in nauwelijks kokend water.
9. Schik de aardappeltjes, groenten, vis en eitjes op een schotel en serveer met de aïoli.

< naar recepten