Varkenshaasje ‘grand veneur’

Varkenshaasje ‘grand veneur’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 90°C.

  2. Snipper de ui fijn.

  3. Plet de peperbollen met de bolle kant van een lepel.

  4. Smelt een flinke klont boter in een braadpan en laat het vlees aan alle kanten kleuren.

  5. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal.

  6. Plaats 50 min in de voorverwarmde oven.

  7. Voeg een extra klontje boter toe aan de pan van het vlees en stoof de uisnippers erin aan.

  8. Bestrooi met bloem en roer goed door.

  9. Besprenkel met fond en rode wijn. Leg het takje tijm erin en roer de peperkorrels erdoor.

  10. Laat tot inkoken.

  11. Zeef de saus en giet terug in de pot.

  12. Roer de room en cognac erdoor en laat opnieuw tot inkoken.

  13. Los de bessengelei erin op en hou warm.

  14. Snij het vlees in plakjes, nappeer met de saus en serveer.