Kook dit gerecht in deze stappen

  1. b3d26bd700e77ad4a49ede75e8854618eb165fb14fa25f658d4c2ce7e1db565c.jpg 4623dfce227416b75a48c9cdc5959fda7dc51154e1699f7a967216c8540951e7.jpg 7f51fcbfd0c9c3c42b8161388bdbc305de1d3451af39cef0af8fab61b2ab8248.jpg fbc01ed7ac34755aca1e2a291bd71376f4f7c344232f985e2a12d3a9c1f3f667.jpg d72e3cb9a263517028468a8ca80a777b2f4c4207a529187087e858d9a3112c17.jpg 5e3338e99544f86b1e07a86ea7b29bf6a4296451de4f7426d6e2bed4cdde455f.jpg

    Verwijder de voetjes van de champignons en pel ze. Snij de champignons in stukjes en cutter heel fijn tot een soort van pâte. Doe die in een pot en verwarm tot alle vocht verdampt is. De massa moet droog worden, anders verliezen de champignons hun vocht pas tijdens het bakken en wordt het deeg zompig.

  2. 1fcd8d44e7b6c2776936051a92585d762c8ae2bb87450b7fda74ac15cce1db0b.jpg dc52af2f975a77613828331edd214db2b51d8130102883f091ca04bd2e3556dd.jpg 904a09ed7dc3a68259654522fc8dc586e7b14a03bdaf1b075367873291bdd33e.jpg

    Bak het vlees kort aan alle kanten aan in een hete antikleefplan. Haal uit de pan en laat afkoelen. Kruid met peper en zout.

  3. e031a5df931213c0c6e0c29269c941f1b86b19511b94e16831952703bb0c8f55.jpg 1a20037364e8f3791a7e33e30099c3219ac1a8ced3724538b37dfed951289a8d.jpg 8ac99cedff38629724c2f8b7dedf3fdbf5f242928faae299838edea35ff7bfb8.jpg 480fa9d7c6a303de119b5d0ff64df4ad0751670d8fa1889c7efe75ee1e4a57e4.jpg

    Smeer het afgekoelde vlees in met de mosterd.

  4. 66ee95433f2f82d64171d02a9fc85fe732c1b152cb5a4c4430588fe0bb1faff5.jpg 39fc2c0bda13a4c8e665ab8f9cd2fba02407ad6be8b2a171e7815a24f7414952.jpg 0539f0a2cb69d523375864ed69dee2f54119b08526c6b4d2e3b28e01a5af4f33.jpg

    Beleg de plasticfolie met de sneetjes prosciutto, half over elkaar.

  5. 40daab82c9a17ed65b3dca71acb03e7af2a844048264622749a72f0f886880b0.jpg 0d3c52558daec2f657bd58813e655a7cb264f56a5137765ed19c8053a068d388.jpg ce18e10ea621261f081142f8680282b6e3e31be55c8957b510bbfcb81dd558bb.jpg 63f7718bfb98fd5d469c973bb1d9b1ded2f2ca5f0d605bec44b2c114a3b48c53.jpg

    Verdeel de champignoncompote over de ham en wrijf overal plat met de achterkant van een lepel.

  6. 66091ba4f69c326c930f0beeea6ce53ad953199369615f88fdea57afa178b618.jpg c00776383f3ab38384d6c6ebd48610a8d4f1613a74d4e2ad97b49f86629954ef.jpg 9522bc20e93a6f0be213b70fba1c1bf5ed3afe8a4513c492cf765a8f822197c7.jpg

    Schik het vlees op de champignoncompote en rol strak op.

  7. Leg 10 min in de koelkast.

  8. 7a8795b1f407edbdedfa7d518ca378c2194d7c636125d814d6b02dcb44279d93.jpg 62c4b59e5342e1fd062c58415a36caf6b221c4f25d856d35454bdf5152fcea0a.jpg 09d8b6813f894cd94cef23dd04768637c8654cb15fe9b7d76d79aefc1200f89c.jpg ad66e64195c72ce906750c6aab735a8171e4fce6d6b9707c70272d9e15458d6f.jpg 96433bad3526afccd399645478a0cd0c434c99e518d6bfac9921bd412d8b0a51.jpg

    Rol het bladerdeeg open, haal de plasticfolie van het vlees en schik het vlees in het midden van het deeg. Plooi het deeg rond het vlees en zorg dat het overal goed is gesloten.

  9. 619df39fcd0ce61902a51f2067703ebd5608b55711c939e11a874032b3cde01a.jpg 0a5a8033396e8ec5e3ef88dc9a69e4bcee1f89ea55366353c1a3451d96cc33d6.jpg bbce2e21280df650f7b24a80703c3bd53c515d6cac57c20461e3b79ac4776bf2.jpg 0f03b1e07b45de9848c03ab13aac402589ad324a7a42b6bce296fa184f3f1eb3.jpg a7bf9a0b7b3961f532ec526db3cf0cc6aeca348ea98b538e66986becf7b056c7.jpg 93d6334042eadfe08e9e42f0b2877ac746983cf9d81ec0dd4d74c5603dd0be1b.jpg

    Splits het ei en klop het eigeel wat los. Smeer het deeg bovenaan overal in met het eigeel en snij het op een paar plaatsen in (zo kan de stoom ontsnappen).

  10. 3d39cca0efe6314cba036af84321a38f1060d1a0a68fe96ab536672f6ce834a6.jpg 2b525dbd1d54660601d89b21b708ca5a1c5a34ef0d0632d5664a6eb4439e0f23.jpg

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het pakketje 20 à 25 min tot het deeg mooi bruin gekleurd is.

  11. d63612186d3b46083ac8c854635484fdd3911103dd3afe8d01f02cf47cb68b35.jpg a0baecfe8c84410872196cf65b0d3b55fdb4150e641ea77b53a5843d1b64f1ea.jpg 172fc98015e4ff1c13195747b2e8f10703c88083eb45daf8193eab6720b77e03.jpg 0e7ec20d0c72d8b42680881ba679440c3644b34dffd173ea918a9d98de525f90.jpg

    Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij vervolgens in plakken van ± 2 cm.

  12. 0931f413a56b926d9e81e066de865e89f5871deae3ff16c6b2b978df59645f6e.jpg e9df83f08f230ca695f14e15807a4466ba29639c5cd542a5aa928a363f8e1e17.jpg

    Schik de plakken op de borden en geef er de opgewarmde rozemarijnaardappeltjes en jonge sla bij. Werk de sla af met wat vinaigrette.