Varkenshaasje Wellington

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de voetjes van de champignons en pel ze. Snij de champignons in stukjes en cutter heel fijn tot een soort van pâte. Doe die in een pot en verwarm tot alle vocht verdampt is. De massa moet droog worden, anders verliezen de champignons hun vocht pas tijdens het bakken en wordt het deeg zompig.
-
Bak het vlees kort aan alle kanten aan in een hete antikleefplan. Haal uit de pan en laat afkoelen. Kruid met peper en zout.
-
Smeer het afgekoelde vlees in met de mosterd.
-
Beleg de plasticfolie met de sneetjes prosciutto, half over elkaar.
-
Verdeel de champignoncompote over de ham en wrijf overal plat met de achterkant van een lepel.
-
Schik het vlees op de champignoncompote en rol strak op.
-
Leg 10 min in de koelkast.
-
Rol het bladerdeeg open, haal de plasticfolie van het vlees en schik het vlees in het midden van het deeg. Plooi het deeg rond het vlees en zorg dat het overal goed is gesloten.
-
Splits het ei en klop het eigeel wat los. Smeer het deeg bovenaan overal in met het eigeel en snij het op een paar plaatsen in (zo kan de stoom ontsnappen).
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het pakketje 20 à 25 min tot het deeg mooi bruin gekleurd is.
-
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij vervolgens in plakken van ± 2 cm.
-
Schik de plakken op de borden en geef er de opgewarmde rozemarijnaardappeltjes en jonge sla bij. Werk de sla af met wat vinaigrette.