Plank met groenten en dips

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Aioli:
-
Pel en snipper 4/7 van de look. Plet de look fijn in een vijzel. Voeg 1/2 van het eigeel en 1 el citroensap / eigeel toe. Giet 1/2 van de olijfolie al malend erbij en laat binden tot een mayonaise. Kruid met zout. Voeg extra citroensap toe naar smaak en zet koud.
-
Anchoïade:
-
Pel 3/7 van de look en snipper fijn. Laat de ansjovis uitlekken. Mix de ansjovis met de look, 1/2 van de olijfolie en witte wijnazijn. Voeg 1/2 van het eigeel toe en mix verder tot een gladde dip.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Garnituur:
-
Kook de eieren 8 min in kokend water met een scheutje azijn. Schep uit het water en laat schrikken in ijskoud water. Pel en halveer.
-
Boen de krieltjes schoon en kook 20 min in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Verwijder het loof van de wortelen tot op 1 cm. Was de wortelen grondig.
-
Snij de courgette in partjes en besprenkel met olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Leg de champignons samen met de wortelen en courgette in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster 20 min op 200°C in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Was de radijsjes en verwijder het loof tot op 1 cm. Snij de bloemkool in roosjes.
-
Serveer de rauwe en geroosterde groenten, krieltjes, sneden stokbrood en de eieren op een schotel met de anchoïade en aioli.