Plank met groenten en dips

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Aioli:
-
Pel en snipper 4/7 van de look. Plet de look fijn in een vijzel. Voeg 1/2 van het eigeel en 1 el citroensap / eigeel toe. Giet 1/2 van de olijfolie al malend erbij en laat binden tot een mayonaise. Kruid met zout. Voeg extra citroensap toe naar smaak en zet koud.
-
Anchoïade:
-
Pel 3/7 van de look en snipper fijn. Laat de ansjovis uitlekken. Mix de ansjovis met de look, 1/2 van de olijfolie en witte wijnazijn. Voeg 1/2 van het eigeel toe en mix verder tot een gladde dip.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Garnituur:
-
Kook de eieren 8 min in kokend water met een scheutje azijn. Schep uit het water en laat schrikken in ijskoud water. Pel en halveer.
-
Boen de krieltjes schoon en kook 20 min in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Verwijder het loof van de wortelen tot op 1 cm. Was de wortelen grondig.
-
Snij de courgette in partjes en besprenkel met olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Leg de champignons samen met de wortelen en courgette in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster 20 min op 200°C in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Was de radijsjes en verwijder het loof tot op 1 cm. Snij de bloemkool in roosjes.
-
Serveer de rauwe en geroosterde groenten, krieltjes, sneden stokbrood en de eieren op een schotel met de anchoïade en aioli.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven