Salade Niçoise met tonijn

Eieren , Vis , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Laat afkoelen en snij in stukken.
-
Kook de groene boontjes beetgaar in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken in ijskoud water.
-
Haal de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Kook de eieren 9 min in water met een scheut azijn. Laat afkoelen, pel en snij in partjes.
-
Laat het blik tonijn uitlekken en meng met mayonaise. Kruid met peper en zout. Verfris met een beetje citroensap. Snij ½ van de peterselie fijn en meng onder de tonijn.
-
Schik de aardappelen, de tomaten, de eieren en de groene boontjes op een bord.
-
Snij de olijven in kleine stukjes en strooi over de salade.
-
Pel de rode ui en snij in fijne halve ringen.
-
Leg de tonijnsalade op de aardappelen en werk af met de rode uiringen, de blaadjes peterselie en wat kerstomaten.
-
Meng een scheut rode wijnazijn met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Giet de vinaigrette royaal over de salade.