Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Laat afkoelen en snij in stukken.

  2. Kook de groene boontjes beetgaar in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken in ijskoud water.

  3. Haal de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Kook de eieren 9 min in water met een scheut azijn. Laat afkoelen, pel en snij in partjes.

  5. Laat het blik tonijn uitlekken en meng met mayonaise. Kruid met peper en zout. Verfris met een beetje citroensap. Snij ½ van de peterselie fijn en meng onder de tonijn.

  6. Schik de aardappelen, de tomaten, de eieren en de groene boontjes op een bord.

  7. Snij de olijven in kleine stukjes en strooi over de salade.

  8. Pel de rode ui en snij in fijne halve ringen.

  9. Leg de tonijnsalade op de aardappelen en werk af met de rode uiringen, de blaadjes peterselie en wat kerstomaten.

  10. Meng een scheut rode wijnazijn met olijfolie en kruid met peper en zout.

  11. Giet de vinaigrette royaal over de salade.