Salade niçoise met boterbonen en kort gebakken tonijn

Salade niçoise met boterbonen en kort gebakken tonijn

Allergenen

Vis , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Dressing

    Pel de look en leg het in de vijzel, samen met basilicumblaadjes, ansjovis en een mespunt zout. Stamp tot een pasta. Schep in een kom en roer de olie, azijn en mosterd erdoor. Kruid met versgemalen peper.

  3. Boen de aardappeltjes schoon, prik ze in met een vork en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met grof zout en pof ze ± 40 min in de oven gaar. Leg de trostomaatjes er de laatste 10 min bij.

  4. Pel de rode ui, halveer en snij in fijne halve ringen. Besprenkel met 3 el dressing en laat rustig marineren.

  5. Maak de boontjes schoon en blancheer ze tot ze beetgaar zijn.

  6. Snij de komkommers in plakjes, maak de paprika schoon en snij in dunne ringen.

  7. Kook de eieren 8 min en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snij in parten.

  8. Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en schroei ze 2 min per kant dicht in een hete koekenpan met antiaanbaklaag. Laat 5 min rusten en snij in plakjes.

  9. Snij de slabladeren los en schik ze op een serveerschaal met de aardappelen, boterboontjes, uiringen, olijven, komkommer, tomaten, ei, tonijn en paprika. Besprenkel met dressing. Werk af met ansjovisfilets en serveer met de rest van de dressing.