Bourride met sinaasappel en aioli

Bourride met sinaasappel en aioli

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aioli:

    pel de tenen look en doe ze in de vijzel met een snuif zout. Stamp tot puree, voeg eidooier en citroensap toe en meng met de stamper tot alles goed opgenomen en homogeen is. Voeg de olie langzaam in een dun straaltje toe onder voortdurend roeren/kloppen tot je een romige mayonaise bekomt. Roer de mosterd erdoor.

  2. Pel de ui en snij alle groenten in brunoise. Schil de aardappelen en snij in schijfjes. Snij de oranjeschil van de sinaasappel.

  3. Verhit een scheut olie in een pot en bak ui-, venkel-, prei- en wortelblokjes. Voeg de sinaasappelschil toe en roerbak 10 min op een matig vuur.

  4. Zet het vuur hoger en giet de wijn en bouillon erbij, voeg saffraan en aardappelplakjes toe en laat 12 min koken. Kruid met espelettepeper en zout.

  5. Draai het vuur laag en gaar de stukken vis erin. Schep voorzichtig uit de pot en hou warm.

  6. Neem de pot van het vuur en roer de aioli door de soep. Zet terug op een laag vuur en roer 3 min tot het mengsel glad en romig is. Opgelet: het mag niet koken!

  7. Serveer met geroosterd stokbrood ingewreven met een teen look en een potje rouille.