Zalm in papillot

Hoe moet je vis bakken op de BBQ?

Een BBQ is meestal een vleesfestijn. Toch hoeven visliefhebbers niet op hun honger te blijven zitten. Als bewijs krijg je enkele BBQ-tips voor vis. Of ontdek hier alle BBQ-gerechten.

Tips om vis te bakken op de barbecue

  1. Zorg dat je rooster goed heet is vooraleer je begint te grillen.
  2. Wrijf je rooster en vis in met olijfolie. Of leg er aluminiumfolie of een aluminium schaaltje onder. Zo blijft hij niet kleven.
  3. Reserveer een apart plekje op de rooster, zo voorkom je dat het vlees een vissmaak krijgt en andersom. Als je voor veel volk bakt, voorzie je best een kleine barbecue ‘on the side’, enkel voor vis.
  4. Kleine stukken vis leg je iets verder van de vlam dan grote stukken.
  5. Leg je een volledige vis op de rooster? Maak dan langs beide zijden enkele inkepingen. Zo kan de warmte snel doordringen tot de kern.
  6. Je vis is klaar als hij loskomt van de rooster. Kleeft hij nog? Dan gril je hem nog iets langer.
Photography Karl Bruninx

Welke attributen gebruiken voor vis op de BBQ? 

Om de vis makkelijk om te draaien kan je een (vis)klem gebruiken. Satéstokjes zijn dan weer heel handig voor een brochette van vis te maken. Met aluminiumfolie kan je een lekkere papillot maken.

Klaar voor die grote vis? Leg forel op de rooster!

  • Bij Spar verkopen we de zilvergrijze forel uit de Ardeense riviertjes. De lekkere forellen liggen in hun geheel, mooi gekuist en supervers in je winkel. Jij hoeft ze enkel nog te kruiden en te grillen.
  • Stop de forellen in een visklem zodat ze bij het bakken niet uit elkaar vallen. De forel is klaar als het vlees wit, maar nog wel stevig is. 
  • Een forel op de barbecue schrikt misschien af, maar eigenlijk is zo’n vis in zijn geheel heel makkelijk te roosteren en … op te eten. Het vlees komt heel vlot van de centrale graat. 
Klaar voor die grote vis? Leg forel op de rooster!
Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel

Inspirerende ideetjes met vis op de barbecue