Gegrilde zalm met citrus

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 moten zalm
  • 2 sinaasappelen
  • 1 pompelmoes
  • verse basilicum
  • verse munt
  • verse koriander
  • Boni Selection olijfolie
  • 125 g Spar ongezouten boter
  • ¼ koffielepel sinaasappelzeste
  • 1 koffielepel vers sinaasappelsap
  • snuifje cayennepeper
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels verse koriander
Recept

1. Kruidenboter: pel het teentje look en hak fi jn. Pluk de blaadjes koriander en snipper fijn. Meng de malse boter met de sinaasappelzeste, het sinaasappelsap, de cayennepeper, fijngesnipperde look en koriander. Kruid met grof zeezout. Zet in de koelkast tot gebruik.
2. Kruid de zalmmoten met peper en zout.
3. Snij de sinaasappelen en pompelmoes in plakken. Snipper de basilicum, munt en koriander fijn.
4. Wrijf de visgrill in met olie. Leg de plakken citrusfruit onderaan de grill. Schik de vismoten erop. Kruid met de verse kruiden.
5. Sluit de grill en gaar op de barbecue gedurende 15 à 20 minuten tot de moten klaar zijn.
6. Serveer en verdeel er klontjes kruidenboter bij.

< naar recepten