In de oven gepocheerde zalm met citrus, honing en schorseneren PT45M 4 porties 500 g Spar verse zalm 1 roze pompelmoes 1 sinaasappel 1 citroen 2 el Boni honing 500 g schorseneren takje verse tijm

In de oven gepocheerde zalm met citrus, honing en schorseneren

8f3b7e2570b61aaf07ae25582d9759c5b8da89d47672e9e95931cdbe1ba4377f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de schorseneren en was ze schoon. Snij ze in stukken van 3 cm. Kook de schorseneren beetgaar in water met zout en een klein scheutje azijn.

  2. Schik de zalmfilet in een gietijzeren schotel. Kruid met peper en zout.

  3. Schil de pompelmoes en sinaasappel à vif (tot op het vruchtvlees), verwijder de partjes en hou apart. Duw het sap uit over de zalm.

  4. Was de citroen en snij in schijfjes. Verdeel de partjes pompelmoes, sinaasappel en de schijfjes citroen over en rond de zalm. Verdeel de schorseneren over de zalm.

  5. Besprenkel alles rijkelijk met honing en verdeel enkele takjes verse tijm over de vis.

  6. Verhit de grill van de oven. Gaar de vis ± 5 min onder de grill. Zorg ervoor dat de vis aan de binnenkant nog roze is.

  7. Serveer als een sharing dish.