Kip met venkel, pastis en citrus in de oven PT1H30M 4 porties 1 scharrelkip 500 g venkel 400 g bio citrusvruchten 1 eetlepel tijm 3 kl venkelzaad 1 bosje platte peterselie 100 ml pastis 4 el Boni olijfolie 1 sinaasappel (het sap) 1 citroen (het sap) 2 el Boni graantjesmosterd 3 el blonde kandijsuiker

Kip met venkel, pastis en citrus in de oven

099cf0dcb2002d9b199aba3b2c9f6f615065da9d805dfe60cbb3c58d861f4210.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de marinade-ingrediënten in een kom en roer door elkaar met 2 kl zout en 1,5 kl versgemalen zwarte peper.

  2. Snij de kip in 8 stukken.

  3. Snij een plakje van de venkels, pluk het venkelgroen eruit en hou dit bij om te garneren. Snij de stelen af en snij de knollen in partjes.

  4. Boen de citrusvruchten schoon en snij ze met de schil in ½ cm dikke plakken.

  5. Kneus de venkelzaadjes met de zijkant van een chefmes.

  6. Schep de venkelpartjes, de kip, de citrusplakken, de tijm en het venkelzaad door de marinade. Dek de kom af en zet 1 nacht in de koelkast.

  7. ’s Anderendaags

    Verwarm de oven voor op 225°C.

  8. Snij de bladpeterselie fijn.

  9. Stort de inhoud van de kom in een ruime braadslee in een enkele laag en draai de stukken kip met de velkant naar boven.

  10. Bak goudbruin en gaar in ± 45 min.

  11. Schik de kip, de venkel en de citrusvruchten op een serveerschotel en hou warm.

  12. Giet het vrijgekomen vocht in een steelpan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken.

  13. Giet de saus over de kip en werk af met fijngesneden peterselie en venkelgroen.