zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de marinade-ingrediënten in een kom en roer door elkaar met 2 kl zout en 1,5 kl versgemalen zwarte peper.
-
Snij de kip in 8 stukken.
-
Snij een plakje van de venkels, pluk het venkelgroen eruit en hou dit bij om te garneren. Snij de stelen af en snij de knollen in partjes.
-
Boen de citrusvruchten schoon en snij ze met de schil in ½ cm dikke plakken.
-
Kneus de venkelzaadjes met de zijkant van een chefmes.
-
Schep de venkelpartjes, de kip, de citrusplakken, de tijm en het venkelzaad door de marinade. Dek de kom af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Snij de bladpeterselie fijn.
-
Stort de inhoud van de kom in een ruime braadslee in een enkele laag en draai de stukken kip met de velkant naar boven.
-
Bak goudbruin en gaar in ± 45 min.
-
Schik de kip, de venkel en de citrusvruchten op een serveerschotel en hou warm.
-
Giet het vrijgekomen vocht in een steelpan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken.
-
Giet de saus over de kip en werk af met fijngesneden peterselie en venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven