Mosselen met pastis en venkel

Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de venkel in stukjes. Hou het venkelgroen bij.
-
Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water, tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt ± 5 min in koud water liggen.
-
Laat een klontje boter smelten in een ruime pot. Doe de mosselgroenten en venkel in de pot en stoof de groenten aan.
-
Voeg de mosselen met aanhangend vocht toe en kruid royaal met versgemalen peper. Voeg enkele takjes dragon en dille toe.
-
Besprenkel met een scheutje van de pastis en wat water en dek de pot af.
-
Zet op een hoog vuur en laat koken. Schud regelmatig op en zet terug op het vuur.
-
Draai het vuur uit zodra de mosselschelpen open zijn. Giet het vocht af en bewaar.
-
Zet de afgedekte pot terug op een hoog vuur. Warm de rest van de pastis op in een klein pannetje, giet over de mosselen en flambeer.
-
Laat er een klontje boter over smelten en voeg het vocht terug toe. Werk af met plukjes verse dille en dragon en serveer.