Spaghetti met mosselen en pastis

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediƫnten
  • 2 kg Spar mosselen
  • 200 g fijne spaghetti
  • 2 teentjes look
  • 5 el Boni Selection olijfolie
  • 5 el platte peterselie
  • 4 el pastis
Recept

1. Spoel de mosselen en reinig waar nodig.
2. Kook de pasta al dente in gezouten water.
3. Pel de look en snij fijn. Snij de platte peterselie fijn. Stoof de look kort aan met de peterselie in olijfolie in een hoge pan. Laat de look niet verbranden.
4. Blus met de pastis.
5. Voeg de mosselen bij de look en pastis. Kruid met peper en zout en laat garen met het deksel op de pan. Schud de mosselen enkele keren op. De mosselen zijn gaar als ze open zijn.
6. Meng de spaghetti onder de mosselen.
7. Werk af met wat fijngesnipperde platte peterselie.

< naar recepten