Gegrilde zalm met sojalak

Vis , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Smeer de zalm in met olijfolie en gril kort in een grillpan of op de barbecue.
-
Laksaus: doe de sojasaus, de Luikse stroop, het citroensap en de rijstazijn samen in een kookpot en laat op het vuur opkoken tot het wat ingedikt is.
-
Smeer de gegrilde zalm hiermee in. Dat mag een mooie, dikke laag zijn.
-
Warm kort op in een voorverwarmde oven van 180°C, zodat de lak mooi rond de vis kleeft. Bij grote stukken zalm: nogmaals laksaus aanbrengen en verder in de oven garen.
-
Frituur de rijstvellen in de frietketel tot die poffen zoals kroepoek.
-
Verwijder de steelaanzet van de puntpaprika en snij in rondjes. Schil de mango en snij in partjes. Spoel de komkommer, snij middendoor en verwijder de zaadjes. Snij in stukken.
-
Snij de little gem wat fijner. Reinig de lente-uitjes en snij in schuine stukjes.
-
Meng dit alles tot een slaatje. Serveer net voor het opdienen in een gefrituurd rijstvel.
-
Vinaigrette: rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Meng de sesamolie met het limoensap, het geroosterd sesamzaad en wat fijngesnipperde lente-ui.
-
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette.
-
Schik de vis op het bord en serveer met het slaatje in het rijstvel. Werk af met wat korianderblaadjes en een kwartje limoen.