Hoe maak ik de beste hamburgers op de BBQ?

Hoe maak ik de beste hamburgers op de BBQ?

Ben jij benieuwd welk gehakt het meest geschikt is voor een hamburger, hoe je de hamburger sappig kan bakken of hoeveel vlees je moet voorzien per persoon? Met deze tips maak jij de lekkerste hamburgers op de barbecue.

Zelfgemaakte burgers voor op de barbecue

  1. Door het juiste gehakt te gebruiken voor jouw hamburgers blijven ze lekker sappig tijdens het grillen. Het gehakt dat het meest geschikt is voor burgers bestaat uit zuiver rundvlees. Het vet van dit vlees zorgt ervoor dat de burgers lekker sappig smaken. Voorzie 150 gram gehakt per burger. 
  2. Maak je handen nat als je het vlees begint te kneden. Zo zal het niet aan je handen kleven. Het is belangrijk om het vlees niet te lang te kneden, anders wordt het taai.
  3. Een handige tool voor het maken van hamburgers is een hamburgerpers. Heb je dit niet in huis? Druk dan het vlees met de palm van je hand plat zodat je een schijf krijgt van ongeveer 2 cm hoog. De burgers zullen tijdens het bakken ook wat krimpen dus voorzie een 2-tal cm extra in de breedte. 
  4. Bestrooi de burgers pas net voor het bakken met zout. Doe je op voorhand al zout in het gehakt, dan neemt dit het vocht weg en zal het resultaat eerder taai zijn. 
  5. Leg de burgers op de hete rooster en bak ze langs beide kanten mooi bruin.
  6. Laat na het bakken de burgers enkele minuten rusten. Anders verliest het vlees zijn sappigheid.

Welke broodjes kiezen voor hamburgers?

Bij Spar hebben we heerlijke broodjes in het assortiment waar je jouw zelfgemaakte hamburger op kan serveren. Zo kan je kiezen voor de klassieke hamburgerbroodjes, een ciabatta, een pitabroodje of zelfs Turks brood.

Welke broodjes kiezen voor hamburgers?
Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel