Courgette gevuld met bloemkoolrijst, groene asperges en scampi’s

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 2 grote courgettes
  • 4 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • snuifje cayennepeper
  • 1 kleine ui
  • 1 bos groene asperges of aspergetips
  • 1 teentje look
  • ¼ bloemkool
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels verse basilicum
  • 16 scampi’s (16/20)
  • ½ koffielepel Boni Selection vloeibare honing
  • citroenzeste
Recept

1. Verwarm een grillpan op hoog vuur gedurende ± 5 minuten.
2. Snij de courgettes in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Zorg ervoor dat er nog 1 cm rondom aan de randen overblijft. Bestrijk de courgettes met olijfolie en bestrooi met zout en cayennepeper. Zet opzij.
3. Hak de uiteinden van de groene asperges af en gooi weg. Hak de rest van de asperges in kleine stukjes.
4. Snipper de ui en het teentje look. Meng met de gehakte asperges en een lepel olijfolie.
5. Leg de courgettes op de grillpan. Gril ze ± 5 minuten totdat ze mooie grillstrepen vertonen. Draai ze om en herhaal. Bak daarna het uiaspergemengsel in een andere pan.
6. Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een keukenrobot en maal tot rijst. Stoom de bloemkoolrijst tot ze klaar is.
7. Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan zitten en verwijder het darmkanaal. Bak of gril ze in een weinig olijfolie. Karamelliseer met de honing, kruid met peper en zout en cayennepeper.
8. Meng het gebakken ui-aspergemengsel met de bloemkoolrijst. Breng op smaak met de resterende olijfolie, vers citroensap, citroenzeste en gescheurde basilicumblaadjes. Kruid met zout en peper.
9. Schep het bloemkoolmengsel in de courgettes en plaats de gebakken scampi’s erop. Werk af met een basilicumblaadje.

< naar recepten