Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en pers de look. Pel de ui en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  2. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Rasp de wortelen grof.

  3. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een gietijzeren pot en stoof de uisnippers glazig. Voeg de paprikareepjes, look en gember toe en laat verder stoven. Schep de wortelen en tomatenpuree erdoor en laat nog even meebakken.

  4. Bestrooi met curry, gerookt paprikapoeder, zout, cayennepeper en gemalen zwarte peper. Schep door elkaar en giet de gepelde tomaten erbij. Breek de tomaten met een mes en bevochtig met ½ blik water / 400 g gepelde tomaten. Voeg tijmtakjes en chutney toe en breng aan de kook.

  5. Draai het vuur lager en laat 10 min sudderen zonder deksel.

  6. Spoel de rode bonen en voeg toe. Laat nog 5 min verder sudderen en kruid indien nodig verder met zout en cayennepeper.

  7. Serveer met:
  8. Roosterkoek (= gegrilde BBQ-broodjes), geroosterde broodsoldaatjes of gegrild vlees.