Gegrilde groenten

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 1 venkel
  • 1 aubergine
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 gele paprika
  • ½ bos jonge worteltjes
  • 200 g broccolini
  • 1 bol look
  • Italiaanse kruiden
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snij de ongepelde bol look horizontaal middendoor.
3. Snij het wortelloof tot op 1 cm boven de wortel af en schil de wortelen.
4. Snij de venkel en aubergine in partjes.
5. Snij de courgettes in 10 cm lange staafjes en het vruchtvlees van de paprika’s in brede repen. Pel de uien en snij in partjes.
6. Schik de groenten door elkaar op een ovenschaal.
7. Bestrijk de groenten met olijfolie. Bestrooi royaal met Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper en zeezout.
8. Laat de groenten 40 min garen en schep regelmatig om.
9. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Knijp de gare lookteentjes erover uit.

Tip: Lekker bij een stukje vlees of als sidedish bij de BBQ.

< naar recepten