Gegrilde Provençaalse groenten

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g Boni Selection gekleurde wortelen
  • 1 courgette
  • 1 peterseliewortel
  • 1 bol look
  • 3 takjes tijm
  • 2 Spar laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ potje verse peterselie
  • 7 el Boni Selection olijfolie
  • 1 kl pilipili
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 (grotere exemplaren in 6). Schil de peterseliewortel en snij in de lengte in 4. Snij de courgette in de lengte in even grote stukken als de peterseliewortel.
  3. Meng de wortel en peterseliewortel in een ovenschotel.
  4. Snij de bol look in 2. Voeg rozemarijn, tijm en laurierblaadjes toe aan de schotel.
  5. Wrijf in met 5 el olijfolie. Kruid met pilipili en zout.
  6. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven.
  7. Wrijf de courgette in met 2 el olijfolie en voeg toe aan de schotel.
  8. Bak nog 15 min verder.
  9. Snipper de peterselie fijn en werk de schotel ermee af.
< naar recepten