Tian van Provençaalse groenten

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 4 trostomaten
  • rozemarijn
  • tijm
  • 3 teentjes look
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Spoel de courgettes, aubergines en tomaten. Snij ze in schijfjes. Probeer de groenten te gebruiken die ongeveer dezelfde diameter hebben.
2. Pel de teentjes look en snij de look in plakjes.
3. Rits de rozemarijn en tijm van de takjes.
4. Giet olijfolie in de vuurvaste kom en zorg ervoor dat alles goed ingevet is. Je kan ook boterpapier onderaan de vuurvaste kom leggen en dat dan insmeren met olijfolie. Leg afwisselend de schijfjes tomaat, courgette en aubergine spiraalsgewijs in de vuurvaste schotel. Kruid tussen elke laag met versgemalen peper en zeezout.
5. Strooi tussen elke laag ook wat verse rozemarijn en tijm. Verdeel de plakjes look ook over de verschillende lagen.
6. Overgiet rijkelijk met olijfolie eenmaal de vuurvaste kom volledig gevuld is. Werk af met de resterende verse kruiden. Kruid met peper en zout.
7. Zet in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 uur. Controleer met een scherp mes de gaarheid van de groenten.
8. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.

< naar recepten