Bloemkool op de BBQ met picada

Bloemkool op de BBQ met picada

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Picada: hak de amandelen fijn. Spoel de peterselie en zwier droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn. Rasp de chocolade. Voeg sherry, zout en peper toe. Meng alles nog eens goed door.

  2. Verwarm de oven op 200°C.

  3. Snij de bloemkool in roosjes en schik ze in een enkele laag op een bakplaat. Bestrijk de roosjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak aan, meng alles een keer om tot ze na ± 20 minuten mooi gebakken en gaar zijn.

  4. Pel de teentjes look en snij fijn. Verwarm de rest van de olijfolie en de look in een pan op middelhoog vuur. Bak totdat de look goudgeel is. Giet af in een kom en laat afkoelen.

  5. Bak de rode paprika’s tot ze zacht zijn. Laat uitlekken op huishoudpapier. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel een deel van de picadasaus over de bloemkool. Garneer de rode paprika ertussen.

  7. Besprenkel met de overige picadasaus en bestrooi met de overige peterselie.