Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de bloemkool in roosjes. Hou een deel apart om later fijn te hakken tot couscous. Leg de rest op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster 25 min tot goudbruin.

  3. Mix de geroosterde bloemkool met een scheut room en peper en zout.

  4. Maak de shiitake schoon en snij in stukken. Bak kort aan in een pan met een scheutje olie tot ze mooi kleuren.

  5. Mix of hak de rauwe bloemkoolroosjes tot fijne couscous. Kruid met peper en zout en meng met wat olijfolie.

  6. Hak peterselie fijn, rasp de citroenschil en pers het sap. Meng met de geperste look en olijfolie tot een gremolata.

  7. Schep de bloemkoolcouscous op de borden. Leg de geroosterde bloemkool en gebakken shiitake erop. Lepel er gremolata over.

  8. Werk af met enkele blaadjes peterselie.