Hoofdgerechten Nieuwjaar

Met deze hoofdgerechten voor Nieuwjaar sluit je het jaar feestelijk af. Vul je de tafel met vis, vlees, wild of vegetarisch? Er is voor elk wat wils. Laat je inspireren door onze feestelijke hoofdgerechten.

Header-menu-eindejaar.jpg

Bestel je menu voor Kerst en Nieuwjaar

Met onze kant-en-klare feestmenu's geniet je van stressvrije en zorgeloze feestdagen.

Ontdek onze menu's
Varkenskroon met lentegroentjes

Hoelang gaar ik vlees in de oven?

Wordt jouw hoofdgerecht voor Kerst een mals stuk vlees uit de oven? Dan is het handig om te weten hoelang je dat moet garen voor het beste resultaat.

  • Reken ongeveer 1,5 uur om een stevige, gevulde kalkoen in de oven op 180°C te garen.
  • Een kalkoengebraad schroei je het best eerst dicht in een kleine braadpan. De oventijd is voor 800 g kalkoengebraad ongeveer 35 à 40 minuten.
  • Geef hertengebraad rondom een mooi bruin korstje in een ovenvaste paan. Laat daarna zo'n 10 minuten op 200°C verder garen in de oven. Het vlees hoort rosé te blijven.
  • Schroei rosbief rondom dicht en braad vervolgens 12 minuten in de oven op 200°C.