3x peterseliewortel

Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de peterseliewortels.
-
Rasp met de dunschiller 2 peterseliewortels tot lange repen.
-
Frituur de slierten op 150°C tot ze goudgeel zijn en bestrooi ze direct met zout.
-
Snij ½ van de overige peterseliewortel in een zo klein mogelijke brunoise.
-
Snij de rest van de peterseliewortel in kleine stukken en kook gaar in water met een snuifje zout. Giet de gare peterseliewortel af, mix glad met 1 dl room en kruid met peper en zout.
-
Was en pluk de bladpeterselie. Blancheer de peterselie 3 min in kokend water. Giet af en verfris in ijswater. Giet het ijswater af en dep de bladpeterselie droog.
-
Mix de koude gekookte peterselie glad met de arachideolie. Laat uitlekken door een fijne zeef met neteldoek tot een groene olie.
-
Kook 2 dl room op met de sushi-azijn en verkruimel de feta in de hete room. Kruid met peper en zout.
-
Bak de brunoise van peterseliewortel beetgaar in het klontje boter en kruid met peper en zout.
-
Schep een hoopje van de peterseliewortelcrème in het midden van een diep bord. Giet de warme fetasaus rond de crème. Druppel de groene olie door de saus.
-
Werk af met de gebakken stukjes peterseliewortel en de chips van peterseliewortel.