Soep van peterseliewortel en aardpeer met duxelles van champignon

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de peterseliewortel en aardpeer. Snij in grove blokjes.
-
Pel de ui en sjalot en snipper alles fijn.
-
Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Verhit 2 el boter in een kookpot en bak de ui en ½ van de look glazig.
-
Roer de peterseliewortel en aardpeer erdoor.
-
Bevochtig met de kippenbouillon en 200 ml water. Breng aan de kook.
-
Voeg het kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur 25 min koken.
-
Snij de champignons in hele fijne blokjes (= brunoise).
-
Snipper de bieslook en peterselie fijn.
-
Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een bakpan.
-
Bak de champignonblokjes al roerend krokant op een heet vuur.
-
Laat de gedroogde tijm, sjalot en overige look 1 min meebakken.
-
Haal van het vuur en roer de peterselie en bieslook eronder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de champignonduxelles en enkele druppels olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders