Geroosterde peterseliewortel met zijn crème, ansjovis en varkenshaasje

3d9a62c8c8ac96eb91ee16ce9ecb5763805162196af1730d8b71d718c0a8be36.jpg

Allergenen

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de tenen look.

  3. Schil 6 peterseliewortels en snij ze in stukken.

  4. Breng de melk samen met de room en 1 teen look aan de kook. Voeg de stukken wortel en een snuif zout toe. Kook gaar, schep in de blender en mix samen met wat kookvocht tot een crème.

  5. Schrob 6 peterseliewortels schoon en snij ze in de lengte in 4 of 8 gelijke stukken. Schik ze in een ovenschaal. Pers er 3 tenen look over uit, schik de takken rozemarijn en tijm ertussen en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en dek af met aluminiumfolie.

  6. Rooster 30 min in de voorverwarmde oven.

  7. Bak het varkenshaasje goudbruin aan alle zijden in een klontje boter en kruid met peper en zout.

  8. Verwijder de folie, duw de groenten wat opzij en leg het varkenshaasje ertussen.

  9. Bak in 20 min gaar afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees eruit en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie.

  10. Snij het vlees in plakjes.

  11. Schik de geroosterde peterseliewortel op borden met de plakjes vlees, wat tuinkers, waterkers, peterseliewortelcrème en ansjovis. Werk af met zeste van citroen en serveer.