Tongrolletjes met crème van broccoli, witte wijnsaus, peterseliewortel en chips van zoete aardappel

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Broccolicrème

    Snij de roosjes van de broccoli. Schil de steel en snij in grove stukken. Stoof de broccoli 10 min onder deksel in de groentebouillon met een geplette teen look. Mix fijn met de look en de boter.

  2. Witte wijnsaus

    Pel de sjalot en snij grof. Verhit wat boter in een sauspan en bak de sjalot glazig. Blus met de witte wijn en kook droog.

  3. Voeg de gevogeltefond en room toe en laat inkoken tot een dikke saus. Zeef met een fijne zeef. Roer 50 g boter erdoor.

  4. Zoete aardappelchips

    Was de zoete aardappel en dep droog. Snij in dunne plakjes.

  5. Verwarm het kokosvet zodat het gaat smelten. Roer het kokosvet en de country potatoeskruiden door de zoete aardappelschijfjes.

  6. Schik de schijfjes op een ovenplaat met bakpapier. Bak 20 min op 150°C in een voorverwarmde oven.

  7. Peterseliewortel

    Schil de peterseliewortels en snij in stukken van 2 x 4 cm. Kook 8 min in gezouten water. Laat uitlekken en drogen.

  8. Afwerking

    Rol de tongfilets op tot rolletjes en zet rechtopstaand in een ingevette ovenschotel. Leg op elk tongrolletje ½ kl boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Zet 8 min in een voorverwarmde oven op 180°C.

  10. Verhit wat boter in een bakpan en bak de stukken peterseliewortel lichtbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smeer de broccolicrème met de bolle kant van een lepel open op een bord. Schik de tongrolletjes en peterseliewortel erop. Werk af met de chips van zoete aardappel.

  12. Schuim de saus op door ze te mixen aan de oppervlakte met een staafmixer. Schep het schuim op het bord. Werk af met wat plukjes dille.