Tongrolletjes met crème van broccoli, witte wijnsaus, peterseliewortel en chips van zoete aardappel
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Broccoli
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Broccolicrème
Snij de roosjes van de broccoli. Schil de steel en snij in grove stukken. Stoof de broccoli 10 min onder deksel in de groentebouillon met een geplette teen look. Mix fijn met de look en de boter.
-
Witte wijnsaus
Pel de sjalot en snij grof. Verhit wat boter in een sauspan en bak de sjalot glazig. Blus met de witte wijn en kook droog.
-
Voeg de gevogeltefond en room toe en laat inkoken tot een dikke saus. Zeef met een fijne zeef. Roer 50 g boter erdoor.
-
Zoete aardappelchips
Was de zoete aardappel en dep droog. Snij in dunne plakjes.
-
Verwarm het kokosvet zodat het gaat smelten. Roer het kokosvet en de country potatoeskruiden door de zoete aardappelschijfjes.
-
Schik de schijfjes op een ovenplaat met bakpapier. Bak 20 min op 150°C in een voorverwarmde oven.
-
Peterseliewortel
Schil de peterseliewortels en snij in stukken van 2 x 4 cm. Kook 8 min in gezouten water. Laat uitlekken en drogen.
-
Afwerking
Rol de tongfilets op tot rolletjes en zet rechtopstaand in een ingevette ovenschotel. Leg op elk tongrolletje ½ kl boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet 8 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
-
Verhit wat boter in een bakpan en bak de stukken peterseliewortel lichtbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smeer de broccolicrème met de bolle kant van een lepel open op een bord. Schik de tongrolletjes en peterseliewortel erop. Werk af met de chips van zoete aardappel.
-
Schuim de saus op door ze te mixen aan de oppervlakte met een staafmixer. Schep het schuim op het bord. Werk af met wat plukjes dille.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven