Zoete aardappelcake met frosting en zoete aardappelchips

6Zoet100minPrint
Ingrediënten
  • 3 zoete aardappelen
  • 2 Spar eieren
  • 125 g bruine suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 125 g Spar boter
  • 2 el kandijstroop
  • ¼ kl vanille-extract
  • 250 g roomkaas
  • 2 el bloemsuiker
  • ¼ kl kurkumapoeder
  • arachideolie
  • 2 el granaatappelpitten
Recept

1. Schil 2 zoete aardappelen en snij in stukken.
2. Leg in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
3. Bak in de oven op 180°C ± 25 à 30 min tot de zoete aardappelen gaar zijn.
4. Laat de boter smelten in een pan.
5. Smeer een bakvorm in met wat boter.
6. Laat de rest van de boter even afkoelen en meng de bruine suiker eronder.
7. Voeg de eieren, het vanille-extract en de kandijstroop toe.
8. Meng de bloem als laatste onder het beslag.
9. Prak de gebakken zoete aardappel fijn en meng onder het cakebeslag.
10. Giet het cakebeslag in de vorm en bak op 180°C ± 40 à 45 min.
11. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
12. Maak een frosting door de roomkaas te mengen met de bloemsuiker en kurkuma.
13. Snij met een dunschiller dunne slierten van de overige zoete aardappel.
14. Verhit de arachideolie in een diepe pan.
15. Bak de slierten zoete aardappel in de olie tot chips. Laat uitlekken op keukenpapier.
16. Haal de afgekoelde cake uit de vorm.
17. Smeer de frosting op de cake.
18. Werk af met de chips en de granaatappelpitten.

< naar recepten