Gegrilde zoete ui met zoete aardappeldip

Gegrilde zoete ui met zoete aardappeldip

Allergenen

Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zoete aardappeldip: pof één zoete aardappel. Steek hem in zijn geheel in een oven van 160°C tot hij zacht is.

  2. Steek de zoete puntpaprika’s ook in de oven tot deze zacht zijn. Haal uit de oven en draai in aluminiumfolie om af te koelen. Verwijder het vel en de zaadjes van de paprika’s.

  3. Mix het vruchtvlees van de paprika’s met de zachte zoete aardappel en zure room glad. Kruid met cayennepeper en paprikapoeder.

  4. Werk eventueel af met pikante olie.

  5. Zoete aardappelchips: schil een zoete aardappel. Snij in fijne plakjes met een mandoline of snijmachine.

  6. Haal de plakjes door de bloem.

  7. Frituur de zoete aardappelchips in het frietvet op 150°C tot ze krokant zijn.

  8. Bestrooi met piment d’espelette en zout.

  9. Gegrilde zoete ui: pel de uien, verpak ze in hun geheel in aluminiumfolie en bak 15 min in de oven op 160°C.

  10. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

  11. Snij in partjes. Zorg ervoor dat het onderste hartje er nog aanhangt.

  12. Besmeer deze partjes met olie en gril op de barbecue of in een grillpan.

  13. Serveer alles gelijktijdig.