Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Pel de ui en snij eveneens in stukken.

  3. Pel het teentje look en snipper fijn.

  4. Klop de vezels van de selder plat en snij de stengels in stukjes.

  5. Doe alles in de Thermomix (*). Voeg 1 l water, de currypasta en de bouillonblokjes toe.

  6. Laat 15 min koken, tot de zoete aardappelen zacht zijn.

  7. Mix de soep.

  8. Voeg de kokosmelk toe en roer onder de soep.

  9. Proef van de soep en voeg nog wat currypasta toe als je de soep iets pittiger wil.

  10. Schenk in kommetjes en werk af met versgemalen peper.(*) Je kan de soep natuurlijk ook gewoon in een kookpot op het vuur klaarmaken. Laat dan koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.