Zoete aardappel- en wortelsoep

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • ½ koffielepel curry
  • 2 teentjes look
  • 600 g zoete aardappelen
  • 250 g wortels
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • verse korianderblaadjes
Recept

1. Schil de gember en rasp fijn. Pel de teentjes look en snipper fijn. Verhit een pan met 2 eetlepels olie. Bak hierin de gember, specerijen en de looksnippers op een zacht vuur gedurende 2 minuten.
2. Schil de zoete aardappelen en wortels en snij beide in stukken. Doe de zoete aardappel- en wortelstukken bij de look en specerijen. Stoof even aan en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook. Kook de soep 15 à 20 minuten tot de groenten gaar zijn.
3. Snij de rode uien in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij in fijne blokjes. Bak de rode uienringen met de rode paprika in de resterende olie goudbruin. Zet opzij.
4. Mix de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Schep de soep in kommen. Serveer met de ui en rode paprika en garneer met koriander en een lepel kokosmelk.

< naar recepten