Soep van zoete aardappel met kokos PT1H 4 porties 4 cm gember 1 limoen 700 g zoete aardappelen 1 l groentebouillon 1 el currypoeder 1 grote rode paprika kokosmelk Boni olijfolie 4 teentjes knoflook 2 uien bosje koriander 1 kl massala

Soep van zoete aardappel met kokos

e09e1c4a90bb9647040f560efdd1e84eef02b19561eeeac3bcfa9db51f0b2c3f.jpg

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.

  2. Pel de ui en look en snipper beide fijn.

  3. Schil de gember en snij fijn.

  4. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes.

  5. Snij de koriander fijn.

  6. Verwarm de olijfolie in een grote pot en stoof de uisnippers glazig. Voeg look, gember, kerriepoeder en garam masala toe en roerbak enkele minuten.

  7. Schep de aardappelblokjes en paprikastukjes erdoor. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  8. Laat 20 min zacht koken tot de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met een kneepje limoensap, peper en zout.

  9. Werk af met kokosmelk en bestrooi met koriander.