Bladerdeegrol met zoete aardappel, kokos en dadels

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de zoete aardappel, snij in kleine stukjes en meng met olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Schik alles in een vel aluminiumfolie en vouw dicht.

  3. Gaar de papillot 30 min in de voorverwarmde oven.

  4. Snij de dadels fijn.

  5. Meng de eidooier met 2 el water en roer los.

  6. Haal de gegaarde zoete aardappel uit de oven en mix glad met een klontje boter. Voeg de stukjes dadel toe aan de zoete aardappelpuree.

  7. Leg het bladerdeeg open op de werktafel en snij de zijkanten eraf tot een rechthoek.

  8. Snij de rechthoek in 2, zodat je 2 lange repen deeg krijgt.

  9. Spuit met een spuitzak de puree in een lange worst in het midden van de repen. Smeer een klein beetje eidooiermengsel op de zijkanten van het deeg. Plooi het deeg samen zodat de puree volledig is ingepakt.

  10. Knip met een schaar in de rol, tot net over de helft. Plooi telkens een stukje deeg naar links en daarna naar rechts. Besmeer de rol met het eierdooiermengsel en bestrooi rijkelijk met kokosrasp.

  11. Bak de rollen 20 min in de voorverwarmde oven.

  12. Serveer met een sausje naar keuze.