Dahl van spliterwten met citroengras, mango en kabeljauw

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kabeljauwhaasje
  • 1 el hot currypoeder
  • 1,5 kl kurkuma
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • 100 g spliterwten
  • 1 sjalot
  • 70 g citroengras
  • 4 cm gember
  • 60 ml Boni Selection olijfolie
  • 375 ml groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 Thaise mango’s
  • fleur de sel
  • bosje verse koriander
  • 120 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 1 limoen
Recept
  1. Spoel de spliterwten en doe ze in een kom. Overgiet met water en laat 1 nacht weken.
  2. Dahl: schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes (± 300 g).
  3. Pluk de korianderblaadjes.
  4. Snij het citroengras in fijne plakjes om de vezels te breken. Pel en snij de sjalot in stukjes. Schil de gember en snij in stukjes.
  5. Mix het citroengras, de sjalot en de gember tot een fijne pasta.
  6. Verhit een scheut olie in een pot en roerbak de citroengraspasta 10 à 15 min op een laag vuur zonder te laten kleuren.
  7. Overgiet met de bouillon en kokosmelk. Voeg de mango, ½ el currypoeder en de uitgelekte spliterwten toe.
  8. Breng aan de kook. Dek de pot af en laat 40 min op een laag vuur garen. Roer af en toe om.
  9. Meng de olijfolie met 1 kl curry en ½ kl kurkuma. Borstel de kabeljauw in met dit mengsel en schik in een ovenschaal. Dek af met plastic folie en laat staan op kamertemperatuur.
  10. Verwarm de oven voor op 190°C.
  11. Verwijder, wanneer de dahl gaar is, de plastic folie. Zet de vis in de oven. Bak net gaar in 15 min.
  12. Mix de dahl samen met 1 kl kurkuma en een kl fleur de sel.
  13. Verdeel de dahl over 4 voorverwarmde diepe borden. Schik de vis erop.
  14. Werk af met limoenzeste, een lepeltje Griekse yoghurt en bestrooi met korianderblaadjes.
< naar recepten