Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de lamskroontjes op kamertemperatuur komen.
-
Blancheer de minigroentjes kort in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Saus
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Breng de wijn aan de kook, voeg de sjalot toe en laat tot ½ inkoken. Roer de cassis en bessen erdoor en laat nogmaals inkoken tot het stroperig wordt.
-
Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Kruid de lamskroon met peper en zout. Smelt een klont geklaarde boter in een braadpan en schroei het vlees aan alle zijden dicht.
-
Leg in een ovenschaal en zet 10 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Kruid de groentjes met peper en zout. Bak kort in boter, samen met de rozemarijn.
-
Verwarm de aardappelpuree en breng op smaak met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Schep de gehakte peterselie erdoor.
-
Zet het vlees 2 min onder een hete grill vlak voor het serveren.
-
Snij het vlees tussen 2 beentjes door en schik op voorverwarmde borden, samen met de kruidenpuree en geglaceerde groentjes.
-
Bind de bessensaus met boter en giet over het vlees.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven