Kaviaar van aubergine met lamskroontje en krielaardappelen

Kaviaar van aubergine met lamskroontje en krielaardappelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kaviaar van aubergine: snij de aubergines overlangs in

  2. 2 helften. Maak ruitvormige insnijdingen in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met veel olijfolie; de aubergines moeten goed doordrongen zijn. Pel de teentjes look en snij in Steek de lookstukjes in de insnijdingen van de aubergines.

  3. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 150°C en laat gedurende 1 uur tot 1 uur 10 minuten garen. Het vruchtvlees moet mals en papperig zijn. Haal uit de oven en haal het vruchtvlees met stukjes look, met behulp van een eetlepel, van de schil. Doe in een blender en mix fijn tot een gladde zalf. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Hou warm.(*)

  4. Snipper de rozemarijntakjes fijn. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Wrijf de bovenzijde in met de rozemarijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en schroei het vlees aan in de hete olie. Laat het vlees 30 minuten verder garen in de oven op 100°C tot het mooi rosé is. Hou de braadjus bij als saus.

  5. Spoel de krielaardappelen. Kook gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak de krielaardappelen in hete olijfolie. Hak de tijmnaaldjes fijn. Kruid de aardappelen met peper, zout en de fijngehakte tijm.

  6. Snij de lamskroontjes in 3 mooie stukken. Strijk met een lepel de warme auberginekaviaar op het bord. Schik het vlees en de aardappelen op het bord. Werk af met de braadjus.

  7. (*) Je kan de auberginekaviaar op voorhand maken en de dag zelf kort opwarmen. Ook koud heel lekker als dipsaus.